Historien om VFK....

Den korte historie om Vejle Fritflyvnings Klub - VFK

Vejle Fritflyvnings Klub er en forsamling af mennesker, som  er facinerede af modelflyvning med fritflyvende modeller - såvel udendørs som indendørs. Klubben blev dannet den 13. januar 2005, og tæller idag ca 20 medlemmer.

En fritflyvende model er en model som ikke kan styres eller kontrolleres under flyvningen. Vi flyver mest med udendørs modeller, men i vinterhalvåret flyver vi også nogle gange indendørs. Du kan læse meget mere om modeltyper og modelklasser under menu-punktet "Om Fritflyvning", eller på www.ffu.dk, som er FritflyvningsUnionens (FFU) hjemmeside.

Vi har en fast byggeaften Solsikkens Fritidsklub, Bygden 1, 7100 Vejle - hvor du er meget velkommen til at kikke forbi. Her mødes vi så hver tirsdag aften for bygge modeller, udveksle erfaringer og hygge os med modelflyve-snak.

Hvis du her får lyst til at prøve at bygge en chuckglider ( se forside foto..!), så har vi et godt tilbud til dig. Du betaler materialeprisen, som er 30,00 dkk, og får herefter 4 ugers gratis prøvetid i og sammen med klubben. Når din model er færdig, hjælper vi dig med at trimme og flyve med modellen - og først herefter kan/skal du tage stilling til om du ønsker at fortsætte i klubben, og melde dig ind.

Kontingentet for 2005 er kun 100,00 dkk. Et medlemskab giver dig ret til at bruge klubbens lokaler og faciliteter (maskiner og specielt indkøbt materialer) ligesom du kan deltage i klubbens flyveaftener og konkurrencer.

Hvis du ønsker at deltage i FFU´s konkurrencer, kræver dette medlemsskab af FFU.  Første år kan man blive intro-medlem for kun 150,00 dkk pr år, - normalt kontingent for junior-medlem (under 18 år) er 250,00 dkk per år og senior (over 18 år) koster kun 450,00 dkk.

Du har måske allerede fornemmet det, men lad os slå det helt fast:

- Fritflyvning er en billig interesse/hobby/sport - et byggesæt koster ca 250,00 dkk for en A1 model og ca 500,00 dkk for en A2 model-

- Fritflyvning er en udfordrende interesse/hobby/sport - modellerne kan ikke styres, stabilitet og termiksøgningsevne må konstrueres/indbygges i modellen.

- Fritflyvning er en teknisk udfordrende interesse/hobby/sport - modellerne bygges med fordel så lette som muligt - samtid aflyses konkurrencerne første ved vindhastigheder over 9 m/s...!

- Fritflyvning er en social interesse/hobby/sport - nye ideer og konstruktioner udveksles ofte imellem de forskellige deltagere, hvis man spørger om en detalje.

- Fritflyvning er en grænseoverskridende interesse/hobby/sport - som medlem af FFU har du mulighed for at deltage i udenlandske konkurrencer. Også her vil du som modelflyver opleve en stor åbenhed og hjælpsomhed.

- Fritflyvning er en interesse/hobby/sport du vil finde spændende i mange år - flere af medlemmerne i FFU har fløjet fritflyvning i mange år, først som teenager og nu idag flyver man fritflyvning sammen med sine egen børn, som er blevet store nok til at være med.

Vi flyver følgende udendørs klasser i klubben:

•  Chuck
  • Katapult-chuck
  • A1 (F1H)
  • A2 (F1A)
  • Wakefield (F1B)

Vi flyver følgende indendørs klasser i klubben:

• Chuck
  • P-15
  • A6

Det er klubbens mål at udbrede kendskabet i Vejle-området og herigennem kunne fastholde klubben på ca. 20 medlemmer. Vi ønsker at være fritflyvere med højt aktivitetsniveau, og forsøger at deltage i alle konkurrencer i DK.

Vi håber at du har fundet vor hjemmeside interessant og spændende - vi modtager meget gerne dine kommentarer på en mail - brug menupunktet "Kontaktsiden".

Du er altid velkommen til at kontakte formanden for Vejle Fritflyvnings Klub:

Ole Vestergaard, Jacobsmindevej 21, 7100 Vejle - Tlf. 24694102

E-mail:   hanne.ole.vestergaard@mail.dk