Velkommen i Klubben

De første skridt

Mange tror modelflyvning er en let sag. Det er det også men som alt andet skal det læres. Skolingstiden er selvsagt meget afhængig af tiden man bruger på det. Gennemsnitstiden for opnåelse af certifikatet er ca. 1-2 måneder, såfremt man flyver et par gange om ugen.

Det aftales  med hver enkelt elev hvornår man kan flyve. Primært vil det forgå på vores flyveaftener og i weekenderne, men er vejret godt midt på ugen kan det sagtens lade sig gøre at flyve der også. Eleverne skal ikke være bange for at kontakte instruktørerne, da de er der for elevernes skyld.

Et modelfly i hænderne på en uerfaren pilot er et meget farligt redskab, derfor skal man i vores klub først godkendes af en instruktør for at må flyve alene på pladsen. Man kan også tage et certifikat som består af flere flyvninger hvor piloten overfor en kontrollant skal flyve nogle forskellige øvelser samt et par landingsrunder, for at vise at han har styre sit fly på sikker måde vis.

Når man har opnået sin godkendelse eller sit certifikat, må man selv tage på flyvepladsen og flyve. De første par måneder efter man har fået godkendelsen / certifikatet bruger man normalt, på at flyve rundt på en hånd og opnå lidt erfaring. De fleste begynder dog hurtigt at lære lidt kunstflyvning, og her står instruktørerne stadig til rådighed, såfremt man ønsker lidt hjælp.

Efter ca. en sæson kan man skifte fra træningsflyet til et lavvinget fly. Flyveegenskaberne på et sådant fly er lidt anderledes end træningsflyet. Det er ikke så stabilt og det         flyver normalt lidt hurtigere, men den gode egenskab er at det er bedre i stand til at udføre kunstflyvning. Når man skifter flytype kan det være rart at have en erfaren pilot ved sin side, så her er instruktørerne selvfølgelig også behjælpelige.

Og hvad fremtiden så bringer er op til den enkelte. Nogle prøver kræfter med stormodeller, andre med konkurrenceflyvning eller måske  helikopterflyvning.

Priser

Udstyret er selvfølgelig det dyreste. Man skal regne med 2 - 4000,- for et komplet udstyr. Husk at kontakte os før du køber, dermed kan vi hjælpe dig med at sikre et godt køb og undgå de faldgrupper som mange nye falder i hvis de selv går på indkøb.

Vi har differentieret kontingent i klubben. Det betyder at man indtil det 16. leveår kan nøjes med at betale 275,- pr år i kontingent. For personer som er 16 år eller derover, er prisen 1000,- pr. år.

Udover kontingentet skal man regne med Kr. 500,00 til medlemskab af R/C Unionen. Dette medlemskab gør at du er forsikret, hvis du forvolder skade med dit modelfly. Du er dækket ind via instruktørens forsikring de første 3 flyvninger, derefter skal du være medlem af RC-Unionen. Der er mange andre fordele ved at være medlem af R/C Unionen, det kan du læse mere om på [unionens         hjemmeside]

Certifikatet er i hus...hvad så?

Det gode ved modelflyvning er at man ikke kan løber tør for udfordringer. I "Nuserne" har vi medlemmer som har fløjet i over 40 år og som stadig kan finde nye udfordringer og glæde ved sporten. "Nuserne" er blandt de bedste klubber i Danmark hvad angår at have hele bredden af R/C flyvning repræsenteret. Følgende grene af R/C flyvning er repræsenteret i "Nuserne":

Kunstflyvning

I kunstflyvningskonkurrencer gælder det om at flyve et fastlagt program med et varierende antal manøvrer så præcist som muligt.  Der flyves herhjmme i 4 klasser, nemlig Sport (begyndere), Nordic (Øvede) FAI (expert) og X-klassen Stormodeller). FAI klassen er den klasse som        flyves internationalt, og det er fra denne gruppe man udtager landsholdet. Dog udtages også piloter fra Nordic til Nordisk Mesterskab som afholdes hvert 2. år. Kunstflyvning er også god flyvetræning, da man lærer at styre flyet meget præcist.

Helikopter

Helikopter flyvning er for såvidt ikke meget sværere end fastvinget flyvning, men det er godt at have en erfaring med fastvinget før man begiver sig ud i helikopter verdenen. Vi har desværre ikke decideret helikopter instruktører, men vi skal nok finde ud af noget. Er du fast besluttet på at ville flyve helikopter til at starte med, så har vi gjort det før. Du skal bare besidde en god portion tålmodighed, så skal vi nok lære dig det.

Der flyves også konkurrencer i R/C helikopter flyvninger i flere klasser. Expertklassen hedder også her FAI.

Forside | Sitemap | Kontakt | Login | umbraco cms skin by Liebling